We zijn van start!

19 September 2018

Donderdagochtend, 13 september. Iets voor negen uur (precies op de afgesproken tijd!) stonden zeven studenten van Saxion voor de deur van het Ondernemershuis/Energiefabriek te trappelen om te beginnen aan hun minor in Apeldoorn.

Onder het genot van een goede kop koffie, hebben "onze" studenten eerst maar eens nader kennisgemaakt met elkaar en alle betrokkenen van de aangesloten partijen (Hollander Techniek, Bredenoord, Remeha, Kiwa, Hogeschool Saxion en Apeldoorn Stagestad). Immers, samenwerken begint bij weten wat je van elkaar kunt en mag verwachten.

Een belangrijk doel deze ochtend was een gezamenlijk vertrekpunt te creeëren. In dat kader hebben wij ruime aandacht besteedt aan het formuleren van een goede onderzoeksvraag. Onze zeven studenten, die letterlijk uit diverse windrichtingen van het land komen en verschillende studierichtingen volgen, lieten direct zien dat zij al na hadden gedacht over de vraag hoe het Zwitsalterrein in de toekomst voorzien kan gaan worden van "eigen" duurzame energie. Zou het haalbaar zijn om zelf energie op te wekken, op te slaan en wellicht te transporteren naar andere plekken in de stad? En wat verstaan we dan eigenlijk onder duurzaam? Dit zijn vraagstukken waar zij zich de komende maanden in zullen vastbijten om vervolgens met onderbouwde adviezen te komen.

Na het maken van afspraken over het werkschema en de begeleiding, zijn de studenten zelfstandig het terrein en zijn gebruikers gaan verkennen. Aan het einde van de dag rapporteerden zij hun eigen bevindingen al aan Joost en Stef, hun begeleiders vanuit Hollander Techniek en Bredenoord.

Een geslaagde eerste stagedag in Apeldoorn voor Jan-Dirk, Laura, Bas, Leon, Paul, Steven en Dennis!

Bekijk alle Nieuws