Solliciteer nu

Afstudeer stage HBO ICT - Test automation

Afstudeerstage ICT HBO

Wat ga je doen tijdens deze stage?

Wil jij werken aan het versnellen van IT-processen en het ontwikkelen van applicaties om de dienstverlening aan burgers, bedrijven en medewerkers van de Belastingdienst zelf te verbeteren? Begint jouw carrière bij één van de Centers of Excellence (CoE) die door proactief meedenken en aanbieden van innovatieve oplossingen op een snelle en wendbare manier informatievoorzieningen oplevert? Dan is deze stage bij het team Analytics binnen de IT organisatie van de Belastingdienst vast iets voor jou! 

De CoE Analytics staat opgesteld voor het realiseren en onderhouden van een schaalbare, wendbare en robuuste Analytics infrastructuur voor Data & Analytics. Door goed te luisteren naar klanten en op een juiste manier te prioriteren is het team in staat om deze services 'fit-for-purpose' te leveren. Streven hierbij is altijd het verbeteren van services. 

Analytics is het team van ervaren system engineers en consultants die de infrastructuur ontwikkelen waardoor het maken van analyses en modellen voor de uitvoering van de taken van de Belastingdienst mogelijk gemaakt wordt. Denk hierbij aan: SAS Social Networking, SAS Grid Computing, SAS Visual Ana¬lytics, Self Service Analytics, Desktop Client Services en de Teradata Datawarehouse Services. Het team functioneert als een autonome eenheid, is georganiseerd volgens de principes van Agile/Scrum/DevOps, en is integraal verantwoordelijk voor de realisatie en continuïteit van hun diensten. 

Opdrachtomschrijving 
Vele honderden systemen vormen samen het IT-landschap van het team Analytics. Voor de meeste hiervan is Linux de basis. Hierop draait specifieke Analytics software, zoals SAS, database- en shared-filesystem appliances en open-source toolkits. Dit is verdeeld over verschillende services, die samen de Analytics infrastructuurvoorzieningen vormen. Door de zich snel opvolgende ontwikkelingen zowel binnen als buiten de organisatie is dit werkveld constant in beweging. Denk hierbij aan veranderende vraag van de organisatie en security en privacy richtlijnen. 

In deze dynamische omgeving streeft het team continu naar verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan het systematisch en releasematig voortbrengen van infrastructuurcomponenten met behulp van Ansible volgens goed doordachte ontwerpkeuzes. En als je dan nog een stap verder gaat binnen het CICD gedachtengoed, kom je bij het geautomatiseerd testen van de omgevingen. En dat is precies waar deze stageopdracht over gaat! 

Kun jij een relevante set aan testspecificaties uit onze bestaande ontwerpdocumenten halen? Hier vervolgens scripts voor maken en deze geautomatiseerd uit laten voeren met Ansible en eventueel aanvullende tooling? Het doel daarvan is het soepel en herhaalbaar kunnen testen en valideren dat alle onderdelen van de omgevingen correct, consistent en conform ontwerp functioneren. 

Wat wij jou bieden is een prettig en open werkklimaat, de mogelijkheid om je breed te verdiepen in de Analytics infrastructuur die wij servicen, de mogelijkheid om hier een waardevolle bijdrage aan te leveren en uiteraard een goede begeleiding. 

Vanzelfsprekend stemmen we de precieze inhoud van de opdracht graag verder met je af in een persoonlijk gesprek.

Wat vragen wij?

Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je deelneemt aan een van de gevraagde opleidingen, qua niveau en/of richting. Vermeld deze duidelijk in je cv. Graag ontvangen we jouw cv en motivatiebrief tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand. 

Als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten toevoegt, nemen we jouw sollicitatie in behandeling.  

Het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het selectieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Belastingdienst, vragen we je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring te ondertekenen en ons een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen. Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op www.belastingdienst.nl.

Wat bieden wij!

De stagevergoeding van € 604 is op basis van een 40-urige werkweek. De periode van de stage, startdatum en het aantal uren per week worden bepaald in overleg met de student/opleiding. 

Als je geen gebruik kunt maken van een OV-studentenkaart voor doordeweeks voor het reizen tussen je woning en de stageplek, kun je een reiskostenvergoeding krijgen.

Bij stages van een maand of langer heb je aanspraak op 160 vakantie-uren op jaarbasis bij een stage van 40 uur per week. Bij minder uren of een gedeelte van een jaar wordt de aanspraak op vakantie-uren naar evenredigheid vastgesteld. Tijdens de vakantie-uren wordt de stagevergoeding doorbetaald.

Voordat je je stage begint, moet je een geheimhoudingsverklaring tekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen.

Ben jij de juiste persoon voor deze opdracht?

Solliciteer nu