Solliciteer nu

HBO stage ICT - cognitive computing (3e - 4e jaars)

Afstudeerstage ICT HBO

Wat ga je doen tijdens deze stage?

Zit jij in de laatste fase van jouw hbo-opleiding in de IT? Wil jij kennismaken met een van de grootste ICT-organisaties van Nederland? En de kans krijgen om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? Dan is stage lopen bij het onderdeel IV-accent van de Belastingdienst écht iets voor jou! 

Deze afdeling wil IT-processen versnellen en nieuwe applicaties ontwikkelen om de dienstverlening van de Belastingdienst aan burgers en bedrijven te verbeteren. Het werk is innovatief en resultaatgericht, de cultuur snel en wendbaar. Kwaliteit staat voorop. 

Binnen IV-accent ontwikkelt het team cognitieve oplossingen innovatieve oplossingen op het gebied van cognitive computing en natural language. De ontwikkelaars zijn gespecialiseerd in text mining, natural language processing, datamanagement, machine learning en dialogue systems. Zij maken gebruik van nieuwe technologieën en ontwikkelen zichzelf continu. Om waardevolle oplossingen te bouwen werken ze intensief samen met opdrachtgevers en eindgebruikers. 

Deze oplossingen zijn bijvoorbeeld het automatisch classificeren (en routeren) van brieven, het herkennen van specifieke elementen binnen die brieven, ondersteunen van operationele beslissingen, en het herkennen van specifieke passages in grote stukken tekst. 

Wij bieden je de mogelijkheid tijdens jouw stage een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een of meerdere van onze natural language processing componenten of het verbeteren en uitbreiden van continuous integration of continuous delivery (CI/CD). In een persoonlijk gesprek stemmen we de opdracht graag met je af. 

Als stagiair bij de Belastingdienst kun je rekenen op een uitstekende stagebegeleiding en stagevergoeding. De mogelijkheid om vakantiedagen op te nemen én ondersteuning in jouw ontwikkeling met opleidingen, technische meetings, seminars, workshops, enzovoort. Je maakt dus écht deel uit van de organisatie en je bent van harte welkom op al onze formele en informele bijeenkomsten. Je bent omringd door vakmensen die hun passie en kennis voor hun vak heel graag met je delen en je verder helpen. 

Na jouw stage gaan we graag met je in gesprek over eventuele vervolgstappen bij onze organisatie. Dus…

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe stagiair bij het onderdeel IV accent bij de Belastingdienst in Apeldoorn?

Wat vragen wij?

Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. 

Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je deelneemt aan een van de gevraagde opleidingen, qua niveau en/of richting. Vermeld deze duidelijk in je cv. Graag ontvangen we jouw cv en motivatiebrief tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand. 

Als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten toevoegt, nemen we jouw sollicitatie in behandeling.  

Het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het selectieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Belastingdienst, vragen we je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring te ondertekenen en ons een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen. Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op www.belastingdienst.nl.

Wat bieden wij!

  • Uitstekende stagebegeleiding
  • Ruime stagevergoeding
  • Mogelijkheid om vakantiedagen op te nemen
  • Ondersteuning bij jouw ontwikkeling met opleidingen, technische meetings, seminars, workshops, etc.
  • Deelname aan informele activiteiten van de Belastingdienst
  • Toegang tot een groot netwerk van Belastingdienst-collega’s

Ben jij de juiste persoon voor deze opdracht?

Solliciteer nu