Solliciteer nu

Hbo-stage informatica (3e/4e jaars) - beheertooling

Meeloopstage ICT HBO

Wat ga je doen tijdens deze stage?

Wil jij jezelf ontplooien als IT-professional en jezelf ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk? De Belastingdienst is opzoek naar een gedreven en enthousiaste student met affiniteit voor Microsoft Server, Werkplek, IIS, VMware Horizon. Begint jouw carrière bij één van de grootste datacenters van Nederland? Dan is deze stage bij Belastingdienst écht iets voor jou!

Het team frontwork Digitale Werkruimte Belastingdienst (DWB) zorgt ervoor dat alle eindgebruikers over een goed werkende digitale werkplek kunnen beschikken. Een werkplek bestaat uit een laptop, eventueel in combinatie met een virtuele desktop, automatische beschikbaar gestelde applicaties en  printmogelijkheden, waarmee de eindgebruiker toegang heeft tot de primaire bedrijfssystemen van de Belastingdienst. Om deze apparaten goed te kunnen beheren en alles in goede banen te kunnen leiden, maken we gebruik van een op maat gemaakte beheertool. Het team frontwork DWB is dan ook een essentiële speler binnen de Belastingdienst.

Als stagiair binnen ons team zet je jezelf in om onze webbased tooling, die is gericht op het beheer van de DWB-werkplek in de breedste zin van het woord, hoogbeschikbaar te krijgen. Je start met  een  gedegen onderzoek en analyse.  Je schrijft een plan van aanpak, voorzien van de nodige randvoorwaardelijke zaken, over de mogelijkheden en de wijze waarop deze gerealiseerd kunnen worden. Aan de hand van de opgegeven eisen en wensen zal er een proof of concept worden gecreëerd om de hoogbeschikbaarheid van de beheertooling te realiseren.

De uitdaging voor jou is om ook te kijken hoever je komt qua technische realisatie, uiteraard voorzien van de bijbehorende documentatie. Deze stage is gericht op de uiteindelijke realisatie van de opgestelde techniek.

De Belastingdienst is op weg naar de toekomst en wil die samen met jou vormgeven! Een prachtige kans!

Wat vragen wij?

Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding(en). Vermeld deze duidelijk in jouw cv.

Graag ontvangen we je motivatiebrief en cv tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand; na sluitingsdatum is het niet mogelijk om jouw sollicitatie in behandeling te nemen.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat dit mogelijk technische problemen met zich meebrengt en wacht niet tot het laatste moment met solliciteren.

Het maken van een casus, opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het selectieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

Om stage te lopen bij de Belastingdienst, moet je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen.

Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op www.belastingdienst.nl.

Wat bieden wij!

Ben jij de juiste persoon voor deze opdracht?

Solliciteer nu