Bekijk mijn LinkedIn

Ervaring Sven

Techniek Meeloopstage HBO Stagiair 6 maanden

Optimaliseren calculatieproces bij Hollander Techniek

Ik studeer Technische Bedrijfskunde aan het Saxion in Deventer. Voor mijn stage in het 4e jaar was ik op zoek naar een mooie stageplaats in de buurt van Apeldoorn. Hollander Techniek was voor mij de uitgelezen kans! Er is hier een hele open sfeer waar je op iedereen af kan stappen. Collega's behandelen je als hun gelijke, maar zijn ook niet bang om te zeggen waar het op staat.

Voor de afdeling Services, die verantwoordelijk is voor al het technische service en onderhoud van Hollander Techniek, heb ik bijgedragen aan een aantal professionalisatieslagen. Mijn hoofdonderzoek was gericht op het optimaliseren van het calculatieproces door te analyseren waar een effici├źntieslag te behalen is. Vanuit het lean gedachtegoed heb ik met Value Stream Mapping de processen in kaart gebracht en geanalyseerd. Daarbij zijn knelpunten geconstateert en verbeterpunten naar voren gebracht. Tot slot zijn we overgegaan tot de uitvoering door deze verbeterpunten daadwerkelijk te implementeren. Echt een leerzame periode!

Wat betreft Apeldoorn Stagestad: dit is voor mij een mooi initiatief waarin je de kans krijgt om het bedrijfsleven beter te leren kennen. Je doet nuttige contacten op en je krijgt een kijkje in de keuken bij andere bedrijven. Maar het is niet alleen zakelijk, er worden ook gezellige evenementen georganiseerd, zo ben ik mee geweest naar de AFAS Tennisclassics. Daar komt nog bij dat het gratis is, een groot voordeel voor studenten! Kortom: voor verbreding van je kennis en je netwerk is Apeldoorn Stagestad zeker aan te bevelen.

Bekijk alle Ervaringen