Over Ons

Over ons

Dat Apeldoorn een groene stad is met toeristische attracties als de Apenheul, Paleis Het Loo en de Julianatoren weet je vast. Dat Apeldoorn een stad van 160.000 inwoners is waar bijna 100.000 mensen werken bij een grote diversiteit aan bedrijven in de Techniek, IT en Zorg is misschien wat minder bekend.

Overzichtelijk
Tijd om daar verandering in te brengen. Met deze site helpen wij jou bij het vinden van je stage of afstudeeropdracht bij een van de vele interessante bedrijven in Apeldoorn. Apeldoornse stages overzichtelijk op één plaats.

Initiatief van...
Apeldoorn Stagestad is een initiatief van diverse bedrijven uit de IT, Techniek en de Zorg. Zij hebben hun krachten gebundeld. Met steun van de gemeente Apeldoorn en de Rabobank biedt Apeldoorn Stagestad hoger opgeleide studenten de mogelijkheid zich wegwijs te maken in de zoektocht naar een kwalitatief goede stageplaats in deze stad.

Samenwerking onderwijsinstellingen
Door intensieve samenwerking met onderwijsinstellingen dragen zij bij aan een kwalitatief goed onderwijs. Belangrijk voor jou, omdat er in Apeldoorn de komende jaren behoefte is aan mensen zoals jij: goed gekwalificeerde hoger opgeleide medewerkers.

Kortom: Wat maakt Apeldoorn Stagestad aantrekkelijk voor jou?

  1. Op één plek (deze website) vind je diverse stages.
  2. Je word persoonlijk ondersteund in de zoektocht naar een stageplaats. 
  3. Als je een stageplaats vindt via Apeldoorn Stagestad, neem je deel aan het Apeldoorn Talent Program. Dit is een extra programma waarin alle HBO- en WO- stagiaires uit de stad met elkaar kennismaken en aan diverse activiteiten kunnen deelnemen. Het draait hierbij om talentontwikkeling, kennisverrijking, netwerken en gezelligheid. 

apeldoorn zoekt talent test

Apeldoorn Talent Program

Apeldoorn Stagestad start bij voldoende aanmeldingen in september 2018 een stage-extra-programma voor de gemotiveerde student. Dit programma wordt het Apeldoorn Talent Program genoemd, afgekort ATP. 

Persoonlijke ontwikkeling
In het Apeldoorn Talent Program word jij als student gestimuleerd verder te kijken dan alleen je reguliere stage. Het programma biedt een compleet pakket ter ondersteuning van je persoonlijke ontwikkeling. Als jij kiest voor een stage via het ATP, ben je verzekerd van een verdieping in jouw vak, een kijkje in de keuken bij andere bedrijven, extra netwerkmogelijkheden en gezelligheid met medestagiaires in Apeldoorn. Na afloop van het ATP een bewijs van deelname aan het programma, waarmee je op je cv laat zien hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling voor je is.

Het ATP zorgt ervoor dat jij tijdens je stage in Apeldoorn:

  1. Makkelijk contact legt met andere HBO/WO stagiaires in de stad
  2. Meerdere bedrijven in jouw branche leert kennen
  3. Extra ondersteuning krijgt indien je dat wenst

Deelnemen?
Deelname aan dit programma is heel eenvoudig en begint met het vinden van je reguliere stage via deze website. Maak na je aanmelding bij het bedrijf kenbaar dat je wilt deelnemen aan dit unieke programma. Je wordt dan opgenomen in de deelnemerslijst en na aanvang van je stage, ontvang je het ATP overzicht van jouw stage. We zien je graag bij een van de speciaal voor jou georganiseerde activiteiten in de stad!

Bedrijfsfilm