Bekijk mijn LinkedIn

Joey Kartutu

Overig Afstudeerstage HBO Stagiair 19 weken

Stagebeleid Gemeente Apeldoorn bij Gemeente Apeldoorn

Tijdens mijn laatste jaar van de opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool Utrecht heb ik een afstudeeronderzoek gedaan bij Gemeente Apeldoorn.

Over een periode van 19 weken mocht ik daar het stagebeleid onder de loep nemen en uiteindelijk adviezen indienen en presenteren in de vorm van een adviesnota.
De medewerkers die ik binnen de organisatie heb leren kennen ontvingen mij met open armen en men is een groot voorstander van het inzetten van stagiaires binnen de organisatie. Dit maakte mijn onderzoek makkelijker en leuk om uit te voeren. Bovendien heb ik geen enkel moment het gevoel gehad dat de mensen mij zagen als 'gewoon een stagiair'. Stagiaires worden op waarde geschat en serieus genomen en dit was vooral te merken aan de belangstelling die iedereen had voor de tussentijdse en uiteindelijke resultaten van mijn onderzoek.

Voordat ik aan de slag ging bij Gemeente Apeldoorn in het stadhuis wist ik dat de locatie erg mooi en makkelijk te bereiken was. Ik had alleen niet zo'n goed beeld van de organisatie doordat overheidsinstanties vaak een stoffig imago hebben. Het werd al snel duidelijk dat Gemeente Apeldoorn alles behalve een stoffig imago hoort te hebben. Het is zelfs een vooruitstrevende organisatie die open staat voor nieuwe ideeën en inzichten!

In de loop van de afstudeerperiode ben ik met Apeldoorn Stagestad in aanmerking gekomen en hebben we met een aantal Apeldoornse stagiaires en andere betrokkenen o.a. een gezellige en heerlijke lunch gehad. Tijdens deze lunch is het idee achter het initiatief Apeldoorn Stagestad verder uitgelegd en is een kleine brainstorm sessie gehouden. Wat mij vooral aansprak was dat je zonder veel moeite met andere stagiaires uit andere bedrijven in contact kan komen en ideeën uitwisselen, ook al kom je niet eens van dezelfde school of opleiding. Binnen mijn vakgebied is het opzetten van een breed professioneel netwerk een belangrijke issue en een initiatief als Apeldoorn Stagestad draagt hier zeker aan bij.

Bekijk alle Ervaringen