De studenten vertellen

26 September 2018

Twee weken geleden zijn we begonnen met een half jaar durend project op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Wij gaan de aankomende maanden uitzoeken of het haalbaar is om de energiefunctie op het Zwitsalterrein autonoom te laten functioneren. We focussen ons hierbij op de technische haalbaarheid van duurzame oplossingen. De afgelopen twee weken zijn we bezig geweest met het verkennen van het terrein, het leren kennen van elkaar en het opstellen van een projectplan.

Maar we zien elkaar niet alleen in Apeldoorn. Ook op het Saxion zien we elkaar, tijdens de colleges van de minor duurzame energiesystemen. Onze colleges gaan onder andere over zonnepanelen, windmolens, warmtepompen en zonnecollectoren. Eigenlijk bespreken we alles wat jij zou tegenkomen wanneer je ‘duurzame energie’ intypt op google. Deze minor is voor ons extra leuk, omdat we onze theorie uit de colleges, gelijk kunnen toepassen wanneer we op het Zwitsalterrein aan het werk zijn!  

De aankomende maanden zullen we je op de hoogte houden van onze werkzaamheden en alle ontwikkelingen. Hou daarvoor deze pagina in de gaten! 

 

Namens alle studenten,

Jan Dirk Stulp

Bekijk alle Nieuws