Eerste evenement Stagestad groot succes

6 Juli 2016

Eerste evenement Stagestad groot succes

Vorige week donderdag vond het eerste evenement van Apeldoorn Stagestad plaats. Zestien HBO- en WO studenten kregen een exclusief kijkje in de keuken bij Remeha, de Apeldoornse ontwikkelaar van CV ketels. De middag stond in het teken van kennis vergaren en delen. Apeldoorn Stagestad is actief bezig om studenten en ondernemers dichter bij elkaar te brengen. De naam zegt het deels al, Stagestad bemiddelt in stages tussen ondernemers en studenten.

Warm welkom Remeha
De middag bij Remeha werd geopend door de HR manager, Werner van Eelen. Nadat hij de studenten een warm welkom had gegeven, werd het woord overgenomen door twee stagiaires van Remeha. Want wie kunnen er beter over Remeha vertellen dan de stagiaires zelf?

Op en top gretig
De stagiaires waren op en top gemotiveerd en stelden gretig hun vragen. Daardoor ontstond er direct een kruisbestuiving tussen de studenten. Informatie over “hun” bedrijven werden onderling uitgewisseld. De stagiaires gedroegen zich als ware ambassadeurs van hun eigen stage-organisatie.

Kennisverrijking
Na de interactieve sessie, waar studenten veel van elkaar leerden, was het tijd voor de bedrijfsrondleiding. Tijdens deze rondleiding kregen de studenten te zien hoe er bij Remeha gewerkt wordt. Vanuit diverse invalshoeken werd gekeken naar de processen en stelden de studenten allerlei vragen om zich te verrijken met kennis.

Duurzame visie
Marco Bijkerk, Manager Innovative Technologies bij Remeha, nam de studenten tenslotte mee op reis naar zijn visie op duurzame energie. Wat verstaan de studenten daar allemaal eigenlijk onder? En wat is de visie van Remeha daarop?

Klaar voor vervolg!
De dag eindigde met een gezellige borrel waar de nodige vervolgafspraken met elkaar gemaakt werden. Het eerste evenement van Apeldoorn Stagestad was al met al een groot succes, klaar om een goed vervolg te krijgen.

Bekijk alle Nieuws