Challenge: Help Area055 de winter door

5 Juni 2017

De hal van Area055 op het Zwitsalterrein in Apeldoorn meet maar liefst 400 m2 en heeft in de winter warmte nodig: 40 kW. Deze warmte wordt nu opgewekt door het verbranden van aardgas maar dit is echter niet toereikend om de hele hal te verwarmen.

Buiten het winterseizoen is dat geen probleem. Je kan zonnecollectoren en zonnecellen installeren en met warmtepompen de koudere dagen en ochtenden overbruggen. Maar wat doe je in de winterperiode als energie halen uit het gasnet of elektriciteitsnet te kostbaar en/of geen optie is?

Daarom aan jou de uitdaging!

Kom met een goed plan voor de verwarming van de werkplekken in de hal, waarmee de hele winter door comfortabel werken in de hal mogelijk is.

We willen graag klein beginnen, dus een complete oplossing voor het totale warmtevraag van de hal voor een volledige winter hoeft nog niet direct betaalbaar gerealiseerd te worden. Maar het mag natuurlijk wel....

De beste inzendingen krijgen de kans om hun idee te realiseren.

Wat?
Stageplaats “op zoek naar duurzame en innovatieve manieren om Area055 te verwarmen

Waar?
Zwitsal terrein Apeldoorn

Wanneer?
Vanaf september 2017

Voor wie?
HBO/WO studenten Engineering

Onder leiding van wie?
KIWA, Remeha, Bredenoord en Hollander techniek

Aan deze challenge kunnen meerdere studenten deelnemen. Werken in tweetallen wordt aanbevolen. Meer info? Mail naar Elske@apeldoornstagestad.nl

area055

Bekijk alle Nieuws