Just do IT - onderweg naar de toekomst

11 Juli 2018

Apeldoorn Stagestad ontving dit enthousiaste bericht van de studenten bedrijfskunde aan de HAN Lees hieronder hun blog over het organiseren van de ITonTour voor onze partner Het Kadaster. Wij worden hier heel blij van! 


 ‘’Just do IT’’

Onderweg naar de toekomst.

Wij zijn Tommie Peters, Christine Gijsbertsen, Wilco Geurts en Sanne Kerstens, studenten Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na  enige informatie te hebben verzameld over het Kadaster, hebben wij een pitch gehouden om het project toegewezen te krijgen. Na de verschillende pitches zijn wij gekozen om het project te mogen uitvoeren. Erg enthousiast zijn wij begonnen aan het project IT on tour. We vonden dit een erg leuke en vooral leerzame opdracht en willen jullie in deze blog daar graag wat meer over vertellen.

De keuze voor dit project kwam voort uit nieuwsgierigheid naar wat het Kadaster is en hoe deze organisatie werkt. Gaandeweg dit project hebben we meer inzicht gekregen in het functioneren van het Kadaster, hoe ze te werk gaat en wat ze kan betekenen voor andere partijen. Hier werd ons duidelijk dat het Kadaster geen stoffig overheidsbedrijf is, maar een innovatieve organisatie die streeft naar verdere ontwikkeling om de bedrijfsvoering te verbeteren.

Het doel van de tour was de IT-afdeling een gezicht te geven binnen de organisatie en de nieuwste innovaties op het gebied van IT te laten zien aan de medewerkers binnen het Kadaster. Samen met Ruud, Harrie en Lisette hebben we de tour opgezet en het proces rondom de tour geregeld. Dit hield onder andere in; het aanvragen van vergunningen, huren van de truck en communicatie met de verschillende vestigingen. Het was een prettige samenwerking en door middel van dit project hebben we geleerd hoe we projectmatig kunnen werken en op een professionele wijze kunnen communiceren.

Na het organiseren van de tour zijn wij een aantal ervaringen rijker geworden. Zo hebben wij ervaren hoe belangrijk de communicatie is, en daarmee vooral tussen het projectteam en projectleiders. Daarnaast hebben wij gezien hoe fijn het is voor een organisatie, om een dergelijk project (deels) uit handen te geven, mits het goed georganiseerd wordt natuurlijk! We zijn door dit project een stuk wijzer geworden, maar “onderweg naar de toekomst” valt er nog genoeg te leren.


 

 

Bekijk alle Nieuws