Solliciteer nu

Afstudeeropdracht: Linked Data voor PDOK (Publieke Dienstverlening op de Kaart)

Afstudeerstage ICT WO

Wat ga je doen tijdens deze stage?

Het Kadaster is jaarlijks op zoek naar stagiairs en/of afstudeerders. Een stage is dé manier om jouw talent in de praktijk te bewijzen, werkervaring op te doen en het Kadaster te leren kennen. Op dit moment zoeken wij een enthousiaste student op het gebied van Linked Data toepassing bij PDOK (Publieke Dienstverlening op de Kaart; www.pdok.nl). PDOK is een samenwerkingsverband om open data te ontsluiten tussen meerdere overheidsorganisaties; Ministerie I&M, Rijkswaterstaat, Ministerie Economische Zaken, Kadaster en Geonovum. Geonovum is als organisatie de strategisch adviseur van PDOK, waarbij het Kadaster de beheerder is van PDOK.

Opdracht
Linked Data (ook wel Semantic Web of Web 3.0 genoemd) is een op standaarden gebaseerde aanpak voor het combineren en ontsluiten van data gericht op potentieel hergebruik. De standaarden zijn vastgesteld door W3C (het World Wide Web consortium) en zijn inmiddels omarmt door vele gebruikers. In deze opdracht willen we onderzoeken of en hoe PDOK kan innoveren door middel van toepassing van Linked Data. Globaal zijn de vragen:

  • Wat is de toegevoegde waarde (de business case) voor het toepassen van Linked Data voor PDOK?
  • Ontwerp een aanpak voor toepassing van Linked Data binnen PDOK.

Mede gezien de complexe materie, stellen we een aanpak voor die gebruikt maakt van demonstrators/prototypes zodat de resultaten ook communiceerbaar zijn. De concrete invulling wordt in goed overleg met jou ingevuld zodat jij en wij er rendement uit kunnen halen.

Wat vragen wij?

Wat bieden wij!

Je krijgt van ons de mogelijkheid om volwaardig deel uit te maken van een dynamische Kadasterafdeling die volop in beweging is. Daarnaast goede begeleiding en een inspirerende omgeving bij het Kadaster te Apeldoorn. De toegang tot enorm rijke data over het gebruik van PDOK. En het mede vormgeven van 1 van Nederlandse overheid ICT parels.

Ben jij de juiste persoon voor deze opdracht?

Solliciteer nu