Solliciteer nu

Afstudeeropdracht: Modulair uitbreidbare API Gateway

Afstudeerstage ICT HBO

Wat ga je doen tijdens deze stage?

Een API Gateway exposeert en managed APIs. Steeds meer organisaties zien het nut in van een dergelijk infrastructureel component dat bemiddelt tussen de API gebruikers (clients) en providers (services). API Gateways worden daardoor steeds populairder, maar wat doet een API Gateway precies? Hij acteert in ieder geval als een ‘reverse proxy’ waardoor de werkelijk locatie van een service verborgen blijft voor de clients. De overige functies verschillen nogal per product;

Acteren als een firewall, valideren van security tokens, delegeren naar authenticatie, caching, throttling (rate-limiting) o.b.v. API keys, load-balancing, mocking, usage monitoring, performance monitoring, mediation/transformatie, aggregatie, service orkestratie, etc., etc.

Ontwikkel een API Gateway waarbij functies door middel van een plug-in systeem toegevoegd kunnen worden. Dit maakt het mogelijk om precies die modules te installeren die voor een bepaalde situatie nodige zijn. Daarbij ontstaat hierdoor een grotere kans om (externe) contributies te ontvangen in de vorm van deze plugins; Een zgn. plugin ecosysteem is een succesfactor geweest bij succesvolle open source projecten, e.g. Node npm, Grails plugins, Ruby gems, jQuery plugin, Drupal modules, Apache modules, etc.

Wat vragen wij?

Wat bieden wij!

Ben jij de juiste persoon voor deze opdracht?

Solliciteer nu