Solliciteer nu

Afstudeeropdracht: Predictive analytics in e-commerce

Afstudeerstage ICT HBO

Wat ga je doen tijdens deze stage?

Luminis Apeldoorn heeft veel ervaring met large-scale e-commerce applicaties. We hebben hierbij de ontwikkeling van een statische naar een meer gepersonaliseerde gebruikerservaring meegemaakt en onze opdrachtgevers geholpen met de toepassing van deze technologie. De volgende stap is te kijken of we meer met de verzamelde data kunnen in door de toepassing van predictive analytics.

Onze systemen kunnen mogelijk worden verbeterd als we predictive analytics toepassen om de ‘next-best-action’ te selecteren waardoor we nog verder gaan in het personaliseren van de manier waarop we klanten benaderen. Hiermee ligt de focus niet per se op het adviseren van een product in de huidige transactie, maar maximaliseren van de ‘total customer lifetime value’ door klanten langer te binden (meer transacties, reduced customer churn).

Bij deze opdracht krijg je de kans te leren over mogelijkheden van predictive analytics voor e-commerce. Hiervoor doe je een onderzoek naar de stand van zaken in predictive analytics technieken en de mogelijke toepassing hiervan in de context van e-commerce. 

Vervolgens bouw je een prototype e-commerce platform waarin je met deze technieken kan experimenteren en kan demonstreren.

Afhankelijk van de opleiding kunnen we de nadruk leggen op het onderzoek en/of de realisatie van het prototype.

Wat vragen wij?

Wat bieden wij!

Ben jij de juiste persoon voor deze opdracht?

Solliciteer nu