Solliciteer nu

Afstudeeropdracht: Tele-robotics op kantoor

Afstudeerstage ICT HBO

Wat ga je doen tijdens deze stage?

Steeds meer mensen werken geregeld of zelfs volledig vanuit huis. Het niet reizen levert een besparing op voor de werkgever én spaart het milieu. De medewerker is minder tijd kwijt aan reizen en kan hierdoor een betere balans vinden tussen werk en privé wat weer zal resulteren in minder verzuim. En dan is er nog de veelgehoorde bewering dat thuiswerken de medewerker productiever maakt.

Er is ook een keerzijde. Een paar jaar geleden haalde Yahoo! het nieuws door thuiswerken te verbieden. Door de beperkte sociale interactie met thuiswerkers zou het moreel van het bedrijf zijn verslechterd. En wat betreft de toegenomen productiviteit van een individu; gaat dit niet ten koste van de benaderbaarheid en dus de productiviteit van het geheel?

Deze afstudeeropdracht gaat over het wegnemen van nadelen door de inzet van telerobotics. Deze technologie (een combinatie van een op afstand bestuurbare robot en teleconferentie/telecommunicatie) geeft de thuiswerker de mogelijkheid om toch een beetje op kantoor aanwezig te zijn (zgn. telepresence), waardoor betere communicatie mogelijk is waaronder meer van de eerdergenoemde sociale interactie. Je kan dan ook vanuit huis deelnemen aan een praatje bij de koffieautomaat!

Ontwerp en realiseer een systeem voor telepresence voor gebruik op ons kantoor. Het gaat in ieder geval om een client applicatie voor communicatie en besturing op afstand en de software die zal draaien op de robot zelf.

De realisatie van een prototype telerobot kan onderdeel zijn van de opdracht.

Afhankelijk van je voorkeur en opleiding kunnen we de nadruk leggen op de software en/of de realisatie van het prototype.

 

Wat vragen wij?

Wat bieden wij!

Ben jij de juiste persoon voor deze opdracht?

Solliciteer nu