Solliciteer nu

Hbo IT Stage Klant & organisatie 3e/4e jaars

Meeloopstage ICT HBO

Wat ga je doen tijdens deze stage?

Gaat jouw hart sneller kloppen als er over IT-processen wordt gesproken? Wil jij kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? En wil jij jouw carrière beginnen bij één van de grootste datacenters van Nederland? Dan is een opdracht bij DataCenter Services van de Belastingdienst écht iets voor jou! 

Je loopt stage bij de afdeling klant en organisatie (K&O) van DataCenter Services van de Belastingdienst. De afdeling richt zich op IT-beheerprocessen voor één van de vier OverheidsDataCenters (ODC) van Nederland. Medewerkers van deze afdeling houden zich bezig met het ontwerpen, inrichten en beheren van diverse ITIL-processen. 

Tijdens jouw stage kun je bij ons heel verschillende onderzoeken, ontwikkel- en implementatieopdrachten uitvoeren. Een greep daaruit:

 

  • Het ontwikkelen en uitvoeren van een ITIL maturity quickscan.
  • Het voor event- en incidentmanagement maken van een relatiemodel tussen hardware(hosts), applicaties, diensten en klantprocessen.
  • Het implementeren van geautomatiseerd testen.
  • De relaties en samenhang tussen ITIL-processen onderzoeken.
  • Het capacityproces implementeren.
  • De verschillen onderzoeken in capaciteitsbewaking tussen cloud-teams en traditionele teams.

 

Je bent tijdens je stage nauw betrokken bij de werkzaamheden die voortkomen uit één van deze opdrachten. Uiteraard gaan we graag met jou in gesprek over jouw wensen. Je leert bijvoorbeeld hoe je efficiënt een project plant met Prince2 of over de ITIL-beheerprocessen rond ICT. Ook leer je effectief communiceren in een grote organisatie en maak je kennis met onze complexe, maar fascinerende IT-organisatie. Want de Belastingdienst is op weg naar de toekomst en wil die graag samen met jou vormgeven! Een prachtige kans! 

Wat vragen wij?

Wat bieden wij!

De stagevergoeding van € 604 is op basis van een 40-urige werkweek. De periode van de stage, startdatum en het aantal uren per week worden bepaald in overleg met de student/opleiding. 

Als je geen gebruik kunt maken van een OV studentenkaart voor doordeweeks voor het reizen tussen je woning en de stageplek, kun je een reiskostenvergoeding krijgen.
Bij stages van een maand of langer heb je aanspraak op 160 vakantie-uren op jaarbasis bij een stage van 40 uur per week. Bij minder uren of een gedeelte van een jaar wordt de aanspraak op vakantie-uren naar evenredigheid vastgesteld. Tijdens de vakantie-uren wordt de stagevergoeding doorbetaald.

Voordat je je stage begint, moet je een geheimhoudingsverklaring tekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen.

Ben jij de juiste persoon voor deze opdracht?

Solliciteer nu