Solliciteer nu

HBO stage ICT Datahub (3e jaars)

Meeloopstage ICT HBO

Wat ga je doen tijdens deze stage?

Zit je in het derde of vierde jaar van een IT opleiding en ben je op zoek naar een stage waarin je helemaal kunt verdiepen in de wereld van software applicaties, procesverbetering en IT ontwikkeling? Dan hebben wij een interessante stageopdracht voor jou!

Binnen GBS versnelt IV-accent de IT processen en ontwikkelt zij applicaties om de dienstverlening van de Belastingdienst aan burgers en bedrijven te verbeteren. Team Gegevensontsluiting zorgt ervoor dat gegevens uitgewisseld kunnen worden tussen externe organisaties en de Belastingdienst. Zo kunnen Belastingdienst medewerkers beschikken over informatie van bijvoorbeeld het Kadaster of de RDW. Andersom verzorgt het team ook het ter beschikking stellen van gegevens voor bijvoorbeeld mijnbelastingdienst.nl, mijnoverheid.nl of de FIOD.

Het team ontwikkelt hiervoor een API platform waarmee onze afnemers makkelijk kunnen aansluiten en precies die informatie krijgen die nodig is. Complexe orchestratie, security, autorisatie en authenticatie lossen we in de API laag op. Hierbij staat centraal het doelmatig helpen van afnemers centraal, zodat zij zich niet druk hoeven te maken over de benodigde gegevens.

Naast de integratie uitdagingen, werk je mee aan verschillende trajecten van start tot deployment. De nadruk ligt hierin op het realiseren van interfaces met JSON over REST. We werken op basis van SCRUM en DevOps. Door het in teamverband werken, kunnen we je kennis laten maken met alle facetten van dit dynamische vakgebied.

Vind jij informatie overdracht een interessant vakgebied en wil je vernieuwende interfaces maken? Wil je hierbij de nieuwste technieken en bewezen oplossingen leren?

Kortom, droom jij in XML, SQL, JAVA, Jenkins, Angular, Ansible of Docker?

Dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden, want dit is zo maar een greep uit producten waar wij dagelijks enthousiast mee werken!

Wat vragen wij?

Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je deelneemt aan een van de gevraagde opleidingen, qua niveau en/of richting. Vermeld deze duidelijk in je cv. Graag ontvangen we jouw cv en motivatiebrief tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand. 
Als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten toevoegt, nemen we jouw sollicitatie in behandeling.  

Het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het selectieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.
Om stage te lopen bij de Belastingdienst, vragen we je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring te ondertekenen en ons een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen. Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op www.belastingdienst.nl.

Wat bieden wij!

  • Een prettige en open werksfeer
  • Inzicht in nieuwste IT ontwikkelingen
  • Goede stagebegeleiding
  • Ruime stagevergoeding
  • Ondersteuning bij jouw ontwikkeling
  • Bijwonen technische meetings, seminars, workshops
  • Toegang tot een groot netwerk van Belastingdienst-collega’s

De stagevergoeding van € 604 is op basis van een 40-urige werkweek. De periode van de stage, startdatum en het aantal uren per week worden bepaald in overleg met de student/opleiding.

Als je geen gebruik kunt maken van een OV-studentenkaart voor doordeweeks voor het reizen tussen je woning en de stageplek, kun je een reiskostenvergoeding krijgen.

Bij stages van een maand of langer heb je aanspraak op 160 vakantie-uren op jaarbasis bij een stage van 40 uur per week. Bij minder uren of een gedeelte van een jaar wordt de aanspraak op vakantie-uren naar evenredigheid vastgesteld. Tijdens de vakantie-uren wordt de stagevergoeding doorbetaald.

Voordat je je stage begint, moet je een geheimhoudingsverklaring tekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen.

Ben jij de juiste persoon voor deze opdracht?

Solliciteer nu