Solliciteer nu

HBO stage ICT DX (3e of 4e jaars)

Meeloopstage ICT HBO

Wat ga je doen tijdens deze stage?

Zit je in het derde of vierde jaar van een IT opleiding en ben je op zoek naar een stage waarin je helemaal kunt verdiepen in de wereld van analyse, business intelligence en interactie? Dan hebben wij een interessante stageopdracht voor jou!

Om de interactie met burgers en bedrijven via onze diverse sites zo optimaal mogelijk te laten verlopen, zorgt de Belastingdienst voor constante verbetering van haar webportalen. Het team Digital Experience ontwikkelt met de nieuwste technieken de diverse sites en hun gebruiksgemak. Ook ontwikkelen zij software waarmee onze eigen medewerkers steeds makkelijker hun dienstverlening kunnen uitvoeren. Kortom, team Digital Experience realiseert een optimale user experience voor burgers, bedrijven en medewerkers. Excellent UX design is hierbij het uitgangspunt.

Het team heeft behoefte aan meer inzicht in de behoeftes van hun afnemers. Zij hebben verschillende services ingeregeld, zoals bijvoorbeeld een online bezwaarprocedure en willen hierover ook graag BI verzorgen. De uitdaging van deze stage ligt in het ophalen van de behoefte aan BI bij de product owners (onze interne klanten) en deze vertalen in –generieke- analyses en rapportages. De gegevens zijn nu al beschikbaar in JIRA. De next step is om deze hieruit geautomatiseerd te destilleren en weer te geven.

Vind jij het interessant om je hierin te verdiepen en slimme analyse mogelijkheden op te zetten voor de verschillende diensten? Dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden!

Activiteiten hierbij (kunnen) zijn:

 • Bepalen van de gewenste informatie door interviews met afnemers (product owners)
 • Analyseren momenten en vorm van levering van informatie
 • Bepalen onderscheid generieke en specifieke informatie.
 • Uitzoeken op welke manier de data voor de informatie verkregen kan worden
 • Ontwerpen van een oplossing voor vergaren en leveren van informatie
 • Uitwerken van de oplossing

Deze opdracht gaat over het gehele traject van analyse tot uitwerking. Het is ook mogelijk om delen van de opdracht uit te werken. Hierdoor is het mogelijk om deze opdracht op zowel derdejaars stage als op afstudeer niveau uit te voeren. Welke bijdrage je precies gaat leveren binnen deze opdracht verkennen we graag met jou in een persoonlijk gesprek.

Wat vragen wij?

Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je deelneemt aan een van de gevraagde opleidingen, qua niveau en/of richting. Vermeld deze duidelijk in je cv. Graag ontvangen we jouw cv en motivatiebrief tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand. 
Als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten toevoegt, nemen we jouw sollicitatie in behandeling.  

Het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het selectieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.
Om stage te lopen bij de Belastingdienst, vragen we je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring te ondertekenen en ons een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen. Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op www.belastingdienst.nl.

Wat bieden wij!

 • Een prettige en open werksfeer
 • Inzicht in nieuwste IT ontwikkelingen
 • Goede stagebegeleiding
 • Ruime stagevergoeding
 • Ondersteuning bij jouw ontwikkeling
 • Bijwonen technische meetings, seminars, workshops
 • Toegang tot een groot netwerk van Belastingdienst-collega’s

De stagevergoeding van € 604 is op basis van een 40-urige werkweek. De periode van de stage, startdatum en het aantal uren per week worden bepaald in overleg met de student/opleiding.

Als je geen gebruik kunt maken van een OV-studentenkaart voor doordeweeks voor het reizen tussen je woning en de stageplek, kun je een reiskostenvergoeding krijgen.

Bij stages van een maand of langer heb je aanspraak op 160 vakantie-uren op jaarbasis bij een stage van 40 uur per week. Bij minder uren of een gedeelte van een jaar wordt de aanspraak op vakantie-uren naar evenredigheid vastgesteld. Tijdens de vakantie-uren wordt de stagevergoeding doorbetaald.

Voordat je je stage begint, moet je een geheimhoudingsverklaring tekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen.

Ben jij de juiste persoon voor deze opdracht?

Solliciteer nu